Στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία κυβέρνησης ηττημένων -παρότι έχει πει το αντίθετο- ή κυβέρνησης ανοχής, «που σημαίνει ετοιμόρροπη», στάθηκε σήμερα Παρασκευή στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών o κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Αφού έκανε μια αναδρομή στα άλλα κόμματα που έχουν δηλώσει ότι δεν θα στηρίξουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην απελπισία του προσέφυγε και σε σενάρια νοθείας στις εκλογές, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο «είδαμε το πραγματικό ήθος της Αριστεράς, είδαμε τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Κασιδιάρη και τη διατήρηση του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια», σχολιάζοντας το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη.

Αναφέρθηκε επίσης σε παρεμβάσεις της κυβέρνησης την τελευταία τετραετία όπως η ψηφιοποίηση διαδικασιών, την εθνική άμυνα, τα προγράμματα για τους νέους κ.ά.

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν μεγάλες διαφορές» και το εάν είναι «εκτός γραμμής», είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι αυτό που θέλει να κάνει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ψαρέψει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου, ενώ είναι ένα συστημικό κόμμα, το οποίο δεν έβαλε πλάτη ενάντια στο κόμμα Κασιδιάρη.