Ένα εκατ. δολάρια είχε ζητήσει ο Τζέφρι Έπστιν από τον Μπιλ Γκέιτς για να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην αποκαλύψει ότι ο ιδρυτής της Microsoft είχε ερωτική σχέση με τη Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ Μίλα Αντόνοβα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο εκλιπών και καταδικασμένος για παιδεραστία Έπστιν εκβίαζε τον Γκέιτς ζητώντας του να συνδράμει οικονομικά καταβάλλοντας εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός φιλανθρωπικού ταμείου.

«Ο Έπστιν ανακάλυψε ότι ο Γκέιτς είχε σχέση με μια Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ και του ζητούσε χρήματα για να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση του» ανέφερε συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Η σχέση ανάμεσα στον Γκέιτς και τη Μίλα Αντόνοβα άρχισε το 2010, όταν οι δύο τους γνωρίστηκαν σε ένα τουρνουά μπριτζ.

Η «WSJ» ανακάλυψε επίσης ένα βίντεο του 2010 στο YouTube στο οποίο η Αντόνοβα μιλάει για το πάθος της για το μπριτζ και αναφέρει τη συνάντηση με τον Γκέιτς.

Η Αντόνοβα γνώρισε τον Έπστιν το 2013, όταν προσπαθούσε να βρει χρηματοδότηση για μια επιχείρηση. Η ίδια είναι μηχανικός λογισμικού και μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα είπε ότι δεν γνώριζε για τα εγκλήματα του Έπστιν. «Απλώς νόμιζα ότι ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχω αηδιάσει με τον Έπστιν και με αυτό που έκανε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γκέιτς είχε επίσης παραδεχτεί ότι η συνάντηση με τον Έπστιν ήταν «ένα τεράστιο λάθος» στη ζωή του. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο CNN το 2021, ο Γκέιτς είπε ότι οι «αρκετές» συναντήσεις που είχε με τον Έπστιν ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Το 2019, ο Γκέιτς δήλωσε στη «Wall Street Journal» ότι είχε συναντήσει τον Έπστιν , αλλά «δεν είχε καμία επαγγελματική ή φιλική σχέση μαζί του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έπστιν πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019, καθώς περίμενε να γίνει η δίκη του. Είχε συλληφθεί στη Νέα Υόρκη έπειτα από καταγγελίες ότι διαχειριζόταν ένα δίκτυο ανήλικων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν μόλις 14 ετών. Ο θάνατός του μέσα στη φυλακή αποδόθηκε σε αυτοκτονία.