Στις 11 το πρωί, σήμερα Τετάρτη, υποδέχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους πολιτικούς αρχηγούς, στην ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Όπως είναι δεδομένο, τέτοια πολιτικά περιθώρια δεν υπάρχουν και πλέον, μετά τη σύσκεψη αναμένεται να γίνει γνωστό ότι έως την επόμενη εκλογική διαδικασία θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικρατέστερο επικεφαλής τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

Φαίνεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συμφωνήσει στην επίσπευση των διαδικασιών και τη συντομότερη προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτή έγινε και η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ορίζει ότι η νέα Βουλή, όπως αναδείχθηκε στις κάλπες της 21ης Μαΐου, θα συγκληθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (στις 6 το απόγευμα), αντί της 1ης Ιουνίου που αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να έχει ορκιστεί έως την Παρασκευή, ενώ μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή, οι βουλευτές θα εκλέξουν το προεδρείο της Βουλής τη Δευτέρα 29 Μαΐου και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα θυροκολληθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.