Την Τρίτη 30 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την άρση ή όχι της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Χθες Τρίτη η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδρίασε για πρώτη για την υπόθεση, στην οποία είχε κληθεί και ο Αλέξης Γεωργούλης, ωστόσο είχε ενημερώσει πως θα απουσιάζει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εφόσον η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα, θεωρητικά θα μπορούσε η υπόθεση να πάει στη μίνι ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία διεξάγεται 31-1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο εάν αρθεί η βουλευτική ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη θα μπορέσουν ο ίδιος και οι δικηγόροι του να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία.

Επιπλέον, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει συνολικά τέσσερις επιστολές, τόσο προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, όσο και προς την Επιτροπή Νομικών υποθέσεων, μέσω των οποίων ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η πρόεδρος του Σώματος ανακοίνωσε ότι είχε λάβει από τις βελγικές Αρχές αίτημα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.