Έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε σήμερα Τετάρτη η Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Τσαπανίδου πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, φυσικά υπό την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναδειχθεί νικητής των επόμενων εκλογών.

«Πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης;» ρωτήθηκε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι αυτά θα προκύψουν από την έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων.

Ο διάλογος στον ΣΚΑΪ

Άκης Παυλόπουλος: Τα λεφτά πού θα βρείτε, δεν μας είπατε.
Πόπη Τσαπανίδου: Σας είπαμε ότι υπάρχει μία φορολόγηση στα υπερέσοδα.
Άκης Παυλόπουλος: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
Πόπη Τσαπανίδου: Θα πραγματοποιηθεί με μία έκτακτη φορολόγηση.
Άκης Παυλόπουλος: Τα οικονομικά δεν είναι ένα ασαφές περίγραμμα… Ρωτώ στην πράξη να μου πείτε. Λέτε στις πρώτες 50 μέρες θα κάνετε τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις. Πολύ ωραίο είναι αυτό. Με αντίστοιχη πράξη θα πάρετε τα λεφτά και από πού;
Πόπη Τσαπανίδου: Από τα υπερέσοδα.
Δημήτρης Οικονόμου: Έκτακτο φόρο είπατε στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων.
Άκης Σκέρτσος: Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολόγηση στις επιχειρήσεις στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 3,5 δισ. ευρώ φόρο, χαράτσι. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Φυγή επενδύσεων, φυγή επιχειρήσεων και ανεργία.

Μάλιστα, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος είπε στην κυρία Τσαπανίδου «δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ έκτακτη φορολόγηση, χαράτσι στις επιχειρήσεις», εκείνη του απάντησε: «Θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα».