Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν οι επτά νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα σήμερα Παρασκευή, κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις αντί αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία.

Νωρίτερα σήμερα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στη σύλληψη ακόμα ενός ατόμου, 48 ετών με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, για την ίδια υπόθεση.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικη αντί αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση. Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ταυτόχρονα, αρχίζει νέος κύκλος ανακρίσεων καθώς ο πρώτος, που αφορά τον Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους «πελάτες» του στα ραντεβού με το παιδί, έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων
Στον εισαγγελέα αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες προκειμένου να υποβάλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. Μεταξύ τους είναι και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στη φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του ορίου του 18μήνου που υφίσταται για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.