Όπως είχαμε αποκαλύψει στον “ΕΚ” διοργάνωσαν ομιλία για τα “δικαιώματα των ομοφυλόφιλων προσφύγων” που έρχονται στη χώρα μας… Η ομιλία λοιπόν πραγματοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα με λεφτά της Ευρώπης, που είναι πολύ “ανοιχτή” σε τέτοια θέματα, αλλά το παρών δεν έδωσαν μόνο οι Συριζαίοι, όπως και ήταν αναμενόμενο. Η φιλελέ “δεξιά” ΝΔ έσπευσε να πιάσει θέση, μπροστά μπροστά, για να αποδείξει πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τους ομοφυλόφιλους αλλά και τους “πρόσφυγες”. Έτσι, με ένα σμπάρο πέτυχαν δύο τρυγόνια…

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν: O διπλός αποκλεισμός που βιώνουν οι ΛΟΑΤ πρόσφυγες από τους ομοεθνείς τους και τις κοινωνίες στις χώρες υποδοχής και τα πολλά κενά που υπάρχουν στο σύστημα προστασίας τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερίδα «LGBT πρόσφυγες και μετανάστες, η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Την ημερίδα διοργάνωσε η ΜΚΟ Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος epsilon του erasmus+. Πρόκειται για μια από τις πρώτες προσπάθειες ανάδειξης αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος στη χώρα μας, ενώ εξαιρετικά γλαφυρές ήταν οι διηγήσεις ΛΟΑΤ προσφύγων που πήραν το θάρρος να μιλήσουν δημοσίως για τα όσα πέρασαν και όσα αντιμετωπίζουν ακόμα. Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, η γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, η γ.γ. Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος, για το μεταναστευτικό, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, και ο Ιάσονας Φωτήλας εκ μέρους της Ν.Δ.
«Πολλές φορές οι ΛΟΑΤ πρόσφυγες από φόβο δεν δηλώνουν εξαρχής τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και αυτό τους δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη διαδικασία ασύλου. Φοβούνται γιατί δέχονται διακρίσεις στη χώρα τους από τις Αρχές, όπως και στο ταξίδι. Χρειάζεται όμως εκπαίδευση και στα στελέχη της Υπηρεσίας Ασύλου, κάτι που έχει ξεκινήσει», τόνισε η Ελένη Πετράκη από την Υπηρεσία Ασύλου.

Από πλευράς Ύπατης Αρμοστείας, η Εμιλι Πέιτζ επισήμανε ότι οι ΛΟΑΤ πρόσφυγες στην Ελλάδα θα πρέπει να έρχονται γρήγορα από τα νησιά στην ενδοχώρα καθώς και ότι περίπου 90 φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της Υ.Α.
Ευχόμαστε στους νεοφιλελέ της ΝΔ, με πρόεδρο τον Κυριάκο και αντιπρόεδρο τον Άδωνι να συνεχίσουν το έργο τους υπέρ των “προσφύγων” αλλά και υπέρ των ΛΟΑΤ και γιατί όχι να μην τους δούμε να συμμετέχουν και επίσημα στα gay pride, δείχνοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξή τους….

ΠΗΓΗ