Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν σήμερα Τρίτη έλαβαν χθες τα εννέα άτομα που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων, ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στη μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Στο μεταξύ, άλλους τρεις νεκρούς από το ναυάγιο περισυνέλεξε το Λιμενικό Σώμα και πλέον, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμο, στα 81 ανέρχονται τα θύματα της τραγωδίας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, αργά το απόγευμα χθες Δευτέρα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Σώματος περισυνέλεξε μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί άλλοι δύο σοροί.

Οι έρευνες στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζονται από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, από μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος. Οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλάβει 14 υπόπτους σε σχέση με φερόμενη παράνομη διακίνηση μεταναστών και η αστυνομία τόνισε ότι αναζητεί και άλλους υπόπτους.