Ήχους κοντά στην περιοχή όπου χάθηκε το υποβρύχιο σκάφος «Titan», το οποίο έκανε τουριστικό ταξίδι στο ναυάγιο του «Τιτανικού», άκουσαν οι διασώστες που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδεται, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ήχοι ακούγονταν από το υποβρύχιο χθες Τρίτη ανά 30 λεπτά.

Οι ήχοι συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να περιγράφονται όλοι ως «χτύπημα», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του CNNi. Οι ήχοι αυτοί δίνουν την ελπίδα ότι «ακόμα υπάρχει ζωή στο υποβρύχιο» αναφέρει πηγή στο CNNi, ωστόσο ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την επάρκεια οξυγόνου. Όπως έγινε γνωστό εξ αρχής, το οξυγόνο τους επαρκούσε για 40 ώρες.

Στο μεταξύ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Εκμετάλλευση των Θαλασσών (IFERMER – Institut Français de Recherche pour l’Exploitation de la Mer) έστειλε στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού το πλοίο «Atalante» με ρομποτικό βαθυσκάφος, προκειμένου λάβει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου που μετέφερε με πέντε άτομα. Το ερευνητικό πλοίο «Atalante» αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του σήμερα Τετάρτη στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσει η κατάδυση του ρομποτικού βαθυσκάφους.

Αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των πέντε επιβαινόντων στο τουριστικό υποβρύχιο είναι ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του «Τιτανικού».

Πέντε άνθρωποι φέρεται να είχαν επιβιβαστεί στο συνολικής χωρητικότητας έξι ατόμων τουριστικό υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για περιηγήσεις στη ζώνη του ναυαγίου του Τιτανικού και το οποίο εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του.