Τη χρέωση του Ιουνίου – δηλαδή 15,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα- διατηρεί η ΔΕΗ και τον Ιούλιο για τις 500 πρώτες κιλαβατώρες στο Γ1 οικιακό τιμολόγιο, ενώ το κόστος για μεγαλύτερες καταναλώσεις διαμορφώνεται στα 16,7 λεπτά. Παρότι η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 30% από τις αρχές του μήνα, η αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τα τιμολόγια και περιορίζει αισθητά την ανάγκη των επιδοτήσεων.

Οι υπόλοιποι πάροχοι

Η Protergia διαμόρφωσε την τιμή της στα 0,1115 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η ΗΡΩΝ για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών στα 0,1432 ευρώ, η Elpedison στα 0,1790 ευρώ, η NRG στα 0,1320 ανά κιλοβατώρα, ίδια τιμή με τον Ιούνιο διατηρεί και η Φυσικό Αέριο με 0,92 ευρώ, ενιαία χρέωση 0,139 ευρώ για οικιακούς και επαγγελματίες πελάτες ανακοίνωσε και η Volterra.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφιστάμενος μηχανισμός τιμολόγησης (πλαφόν στη χονδρεμπορική, πρόβλεψη τιμής επόμενου μήνα) θα διατηρηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο με τις τιμές αυτές είναι αβέβαιο αν συνεχιστεί η οικονομική στήριξη των λογαριασμών, που τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα.