Ο καταλληλότερος άνθρωπος για να σχολιάσει την εναρκτήρια ομιλία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Donald John Trump, δεν είναι άλλος παρά ο Dr. Paul Craig Roberts. Σας παραθέτω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο αυτούσιο το σχόλιό του, όπως ο ίδιος το ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

H σύντομη εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Trump ήταν μια διακήρυξη πολέμου ενάντια στο σύνολο του επικρατούντος Αμερικανικού καθεστώτος. Ολόκληρου.

Ο Trump κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι εχθροί των Αμερικανών βρίσκονται εντός των τειχών: η παγκοσμιοποίηση, οι νεοσυντηρητικοί και οι άλλοι αμοραλιστές που έχουν συνηθίσει να επιβάλλουν τις ΗΠΑ στον κόσμο και την συμμετοχή μας σε ατελείωτους και ακριβούς πολέμους, οι πολιτικοί που υπηρετούν το καθεστώς και όχι τον αμερικανικό λαό, πράγματι, ολόκληρος ο συρφετός των ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν ρίξει την Αμερική στο έδαφος, ενώ αυτοί πλουτίζουν από αυτήν την διαδικασία.

Αν η αλήθεια μπορεί να ειπωθεί, ο πρόεδρος Trump κήρυξε έναν πόλεμο πολύ πιο επικίνδυνο για τον εαυτό του από ό,τι αν είχε κηρύξει πόλεμο κατά της Ρωσίας ή της Κίνας.
Οι ομάδες συμφερόντων που ορίζονται από τον Trump ως εχθρός είναι καλά εδραιωμένες και έχουν συνηθίσει να είναι πάντα μέσα στα πράγματα. Τα πανίσχυρα δίκτυά τους είναι ακόμα στη θέση τους. Αν και υπάρχουν πλειοψηφίες από τους Republican στην Βουλή και στην Γερουσία, οι περισσότεροι από αυτούς στο Congress είναι υπόλογοι στις κυρίαρχες ομάδες των συμφερόντων που παρέχουν κεφάλαια στις προεκλογικές τους εκστρατείες και όχι στον αμερικανικό λαό ή στον πρόεδρο. Το συγκρότημα στρατιωτικών / ασφάλειας, οι εκτός των συνόρων (offshore) επιχειρήσεις, η Wall Street και οι τράπεζες δεν πρόκειται να αλλάξουν για τον Trump. Όπως επίσης δεν θα αλλάξουν ούτε τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως, που ανήκουν στις ομάδες των ισχυρών συμφερόντων που προκαλούνται από τον Trump.

Ο Trump κατέστησε σαφές ότι συμπαραστέκεται σε κάθε Αμερικανό, μαύρο, καφέ και λευκό. Θα πρέπει να αγνοηθεί η ελάχιστη δυσπιστία στην δήλωσή του, που προέρχεται από τους αριστερούς που τον μισούν και εξακολουθούν να τον καλούν ρατσιστή όπως ακριβώς κάνουν, την ώρα που γράφω αυτά, οι πληρωμένοι διαδηλωτές των 50 $ την ώρα.

Πράγματι, η μαύρη ηγεσία, για παράδειγμα, έχει ενταχθεί πολιτισμικά στον ρόλο του θύματος από όπου τους είναι δύσκολο να ξεφύγουν. Πώς μπορείτε να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν διδαχθεί σε ολόκληρη την ζωή τους ότι οι λευκοί είναι οι ρατσιστές και αυτοί είναι τα θύματα των ρατσιστών;

Μπορεί να γίνει αυτό; Ήμουν μόλις πριν λίγο σε ένα πρόγραμμα στην Press TV όπου έπρεπε να παρέχουμε ανάλυση της εναρκτήριας ομιλίας του Τrump. Ο άλλος σχολιαστής ήταν ένας μαύρος Αμερικανός στην Washington, DC. Τα σημεία της ομιλίας του Trump στα θέματα των αποκλεισμών δεν του έκαναν καμία εντύπωση, ενώ ο οικοδεσπότης της εκπομπής ενδιαφερόταν να δείχνει μόνο τους πληρωμένους διαδηλωτές ως έναν τρόπο αμαύρωσης της Αμερικής. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν οικονομικό συμφέρον να μιλούν για λογαριασμό των θυμάτων ώστε αυτοί οι αποκλεισμοί να τους βγάζουν έξω από τις θέσεις εργασίας και τις αιτίες.

Έτσι, μαζί με τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, την CIA, τις offshore επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες των όπλων, το κατεστημένο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τους ξένους πολιτικούς που έχουν συνηθίσει να πληρώνονται καλά για την υποστήριξη της παρεμβατικής εξωτερικής πολιτικής της Washington, o Trump θα έχει παρατεταγμένους εναντίον του τους ηγέτες των λαών των θυμάτων, τους μαύρους, τους ισπανόφωνους, τις φεμινίστριες, τους παράνομους, τους ομοφυλόφιλους και τους transsexual. Αυτός ο μακρύς κατάλογος, φυσικά, περιλαμβάνει επίσης τους λευκούς φιλελεύθερους, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι η υπέρβαση της Αμερικής είναι το περιβάλλον των λευκών ρατσιστών, των μισογύνηδων, των ομοφοβικών και των παλαβών με τα όπλα. Κατά την άποψή τους, αυτό το 84% της γεωγραφικής έκτασης των ΗΠΑ θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα ή να ενταφιαστεί.

Με άλλα λόγια, θα παραμείνει αρκετό όφελος στον πληθυσμό για να καταστεί δυνατό ο πρόεδρος να ενώσει τα 16% αυτών που μισούν την Αμερική με το 84% όσων την λατρεύουν;

Αναλογιστείτε τις δυνάμεις που έχει εναντίον του ο Trump:

Μαύροι και ισπανόφωνοι ηγέτες έχουν ανάγκη την θυματοποίηση, γιατί είναι αυτό που τους ανεβάζει στην εξουσία και σε εισόδημα. Θα δουν με καχυποψία την προσπάθεια του Trump να συμπεριλάβει τους πάντες. Η συμμετοχή όλων είναι καλό για τους μαύρους και τους ισπανόφωνους, αλλά όχι για τους ηγέτες τους.

Τα στελέχη και οι μέτοχοι των παγκόσμιων εταιρειών κερδίζουν από τις εκτός συνόρων (offshore) θέσεις εργασίας, που ο Trump λέει ότι θα φέρει πίσω στη χώρα. Αν οι θέσεις εργασίας έρθουν πίσω στην χώρα, τα κέρδη τους, τα bonus απόδοσης και τα κέρδη του κεφαλαίου θα εξαφανιστούν. Όμως, η οικονομική ασφάλεια του Αμερικανικού πληθυσμού θα επιστρέψει.

Το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας έχει έναν ετήσιο προϋπολογισμό 1,000 δις που εξαρτάται από “την Ρωσική απειλή” που ο Trump λέει ότι πρόκειται να αντικαταστήσει με ομαλές σχέσεις. Η δολοφονία του Trump δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πολλοί Ευρωπαίοι χρωστούν το κύρος τους, τη δύναμη, και τα εισοδήματά τους στο ΝΑΤΟ, που ο Trump έχει θέσει υπό αμφισβήτηση.

Τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού τομέα ρέουν σχεδόν εξ ολοκλήρου με το να αναγκάζουν τους Αμερικανούς σε σκλαβιά λόγω χρεών και από την λεηλασία των ιδιωτικών και των δημόσιων συντάξεων τους. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας με τον πράκτορα τους, το Federal Reserve [σημ. ΜΒΒ: πρόσκειται για το Αμερικανικό Κεντρικό Τραπεζιτικό Σύστημα, που δημιουργήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1913], μπορεί να υποτάξει τον Trump μέσω μιας οικονομικής κρίσης. Η New York Federal Reserve Bank έχει ένα πλήρες επενδυτικό γραφείο. Μπορεί να βάλει οποιαδήποτε αγορά σε αναταραχή. Ακόμα μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε αγορά, γιατί δεν υπάρχει όριο στην ικανότητα της να δημιουργεί δολάρια των ΗΠΑ.

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στις ΗΠΑ έχει απομονωθεί από την βούληση, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του λαού. Τώρα ο Trump λέει ότι οι πολιτικοί θα είναι υπόλογοι στον λαό. Αυτό, φυσικά, θα σήμαινε μια μεγάλη πτώση στην ασφάλεια των αξιωμάτων τους, στο εισόδημα και στον πλούτο τους.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των ομάδων, που χρηματοδοτείται από δεν-ξέρουμε-ποιούς. Για παράδειγμα, η RootsAction απάντησε σήμερα στην ισχυρή δέσμευση του Trump ότι θα σταθεί μαζί με όλους τους ανθρώπους απέναντι στο Κυβερνών Καθεστώς με το να «ζητήσει από το Congress να κατευθύνει την House Judiciary Committee (το Σώμα Δικαστικής Επιτροπής) να κινήσει διαδικασία έρευνας μομφής» και στέλνοντας χρήματα για την αμφισβήτηση του Τrump.

Μια άλλη ομάδα φανατικών του εχθρών, η human rights first (υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), επιτίθεται στην υπεράσπιση των συνόρων μας από τον Τrump, ότι κλείνει ένα «καταφύγιο ελπίδας για εκείνους που διώκονται». Σκεφτείτε το αυτό για ένα λεπτό. Σύμφωνα με την φιλελεύθερο-προοδευτική-αριστερά και τις φυλετικές οργανώσεις των ομάδων συμφερόντων, οι ΗΠΑ είναι μια ρατσιστική κοινωνία και ο πρόεδρος Trump είναι ρατσιστής. Ωστόσο, άνθρωποι υποκείμενοι στον Αμερικανικό ρατσισμό προσπαθούν να ξεφύγουν από διώξεις ερχόμενοι στην Αμερική όπου θα διώκονται φυλετικά; Δεν έχει νόημα. Οι παράνομοι έρχονται εδώ για δουλειά. Ρωτήστε τις κατασκευαστικές εταιρείες. Ρωτήστε τα σφαγεία ζώων και κοτόπουλων. Ρωτήστε την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε περιοχές διακοπών.

Αυτή η λίστα που περιλαμβάνει αυτούς που έχει κηρύξει πόλεμο ο Trump είναι αρκετά μεγάλη, παρότι υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να προστεθούν.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ένας 70χρονος δισεκατομμυριούχος με ανθηρές επιχειρήσεις, με μια όμορφη γυναίκα και ευφυή παιδιά είναι πρόθυμος να δώσει τα τελευταία του χρόνια στο απίστευτο άγχος του να είναι πρόεδρος με την αγχωτική agenda του να δώσει την διακυβέρνηση πίσω στα χέρια του Αμερικανικού λαού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Trump έχει κάνει τον εαυτό του στόχο δολοφονίας. Η CIA δεν πρόκειται να παραιτηθεί και να απομακρυνθεί. Γιατί να αναλάβει κάποιος την μεγάλη αποκατάσταση της Αμερικής, που Trump έχει δηλώσει, όταν αυτός θα μπορούσε, να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια του διασκεδάζοντας πάρα πολύ;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό και αν είναι ειλικρινής, πρέπει να τον υποστηρίξουμε. Αν αυτός δολοφονηθεί, θα πρέπει να πάρουμε τα όπλα, να κάνουμε στάχτη εντελώς το Langley [σημ. ΜΒΒ: στο Langley βρίσκεται η έδρα της CIA ] και να σκοτώσουμε κάθε έναν από αυτούς.

Αν πετύχει, αξίζει τον χαρακτηρισμό: Trump ο Μέγας!

Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Βενεζουέλα, ο Ισημερινός, η Βολιβία, καθώς και κάθε άλλη χώρα στη λίστα χτυπημάτων της CIΑ θα έπρεπε να κατανοήσει ότι η άνοδος του Trump είναι ανεπαρκής προστασία. Η CIA είναι μια παγκόσμια οργάνωση. Οι κερδοφόρες επιχειρήσεις της παρέχουν εισόδημα ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Η οργάνωση είναι σε θέση να αναλάβει επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τον πρόεδρο ή ακόμα και τον δικό της Διοικητή.

Η CIA είχε περίπου 70 χρόνια για να εδραιώσει τον εαυτό της. Δεν έχει απομακρυνθεί.

ΠΗΓΗ