Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή στην Ίο για δύο μαθητές από την Ιρλανδία, οι έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν στο νησί μαζί με συμμαθητές τους για να γιορτάσουν την αποφοίτησή του.

Συγκεκριμένα, οι δύο Ιρλανδοί ταξίδεψαν μαζί με άλλους 70 συμμαθητές τους από το κολλέγιο St Michael του Δουβλίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι μαθητές άρχισαν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ένας εκ των Ιρλανδών, ο Μαξ, επιχείρησε να επιστρέψει με τα πόδια στο κατάλυμα, πράγμα που συνηθίζουν οι τουρίστες αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Όταν πλέον τα ίχνη του εξαφανίστηκαν, οι φίλοι του άρχισαν να τον ψάχνουν και τελικά γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν. Οι αστυνομικές Αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να αναζητούν τον Ιρλανδό, τον οποίο εντόπισαν νεκρό νωρίς το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, να παραπατήσει και να βρεθεί στο κενό χτυπώντας θανάσιμα στο κεφάλι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φίλοι του ήταν συγκλονισμένοι μη μπορώντας να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Όμως λίγη ώρα αργότερα, άλλο ένα μέλος της παρέας, ο Άντριου, ο οποίος είχε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, έχασε και εκείνος τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του.

Σε ανακοίνωσή του, το τπουργείο Εξωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο παιδιών, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε στην εφημερίδα «Irish Independent»: Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις».