Την καταδίκη του για το κάψιμο του Κορανίου εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, δηλώνοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο ότι επιτράπηκε η ενέργεια αυτή ως μορφή ελευθερίας του λόγου.

«Οποιοδήποτε βιβλίο θεωρείται ιερό θα πρέπει να γίνεται σεβαστό ώστε να γίνονται σεβαστοί αυτοί που πιστεύουν σ’ αυτό» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Αλ Ιτιχάντ» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Αισθάνομαι θυμό και αηδία γι’ αυτές τις πράξεις… Η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως μέσο για να καταφρονηθούν άλλοι και το να επιτρέπεται αυτό απορρίπτεται και καταδικάζεται» είπε χαρακτηριστικά συγκεκριμένα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας αναφέρθηκε στο περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, όταν άνδρας έσκισε και έκαψε αντίτυπο του Κορανίου στη Στοκχόλμη. Ενώ η σουηδική αστυνομία είχε απορρίψει αρκετά πρόσφατα αιτήματα για διαδηλώσεις κατά του Κορανίου, δικαστήρια ανέτρεψαν αυτές τις αποφάσεις, αποφαινόμενα ότι παραβιάζουν την ελευθερία του λόγου.