Την παραίτηση της από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόπη Τσαπανίδου.

Αξίζει να τονιστεί ότι εντύπωση προκάλεσε η απουσία της κυρίας Τσαπανίδου όλο το διάστημα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αναζωπυρώνοντας τα σχετικά σενάρια, με αποκορύφωμα την απουσία της από τη δήλωση αποχώρησης του κ. Τσίπρα στο Ζάππειο. Μάλιστά, φέρεται ότι βρισκόταν σε απόσταση από το περιβάλλον του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Άλλωστε, ούτε η γνωστή δημοσιογράφος έμεινε εκτός από το κάδρο των ευθυνών, καθώς δέχτηκε συντροφικά πυρά την επομένη της ήττας. Για παράδειγμα, ο πρώην γραμματέας του κόμματος και υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ερωτηθείς μετά την ήττα για το εάν έπαιξε αρνητικό ρόλο η επιλογή της κυρίας Τσαπανίδου στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος απάντησε: «Ας μην εστιάσουμε σε ένα πρόσωπο, άλλωστε όταν επιλέχθηκε η κυρία Τσαπανίδου ήταν απευθείας πρόταση του προέδρου, η οποία ήρθε στα ΜΜΕ, μετά ήρθε στην Πολιτική Γραμματεία και εγκρίθηκε… Δεν είναι ένα συνηθισμένο γεγονός να γίνεται πρώτα γνωστό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η επιλογή ενός στελέχους σε τόσο σοβαρή θέση».