Σήμερα Τετάρτη, στις 12.30, από το Ωδείο Αθηνών η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η πρώην υπουργός, η οποία έχει τη στήριξη πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις τάσεις του κόμματος, πιθανόν να δώσει και το πρώτο δείγμα των «προγραμματικών» θέσεων.

Ακόμα, έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από την «Ομπρέλα», και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την Παρασκευή.

Τρίτος υποψήφιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του το Σαββατοκύριακο, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Τεμπονέρας, αν και ο τελευταίος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία εάν δεν συμφωνήσει με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.