Την αναγνώριση ελαφρυντικών όπως αυτό του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς καθώς και του νεαρού της ηλικίας (κάτω των 25 ετών) πρότειναν οι συνήγοροι των δώδεκα κατηγουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.
Η εισαγγελέας της δίκης απέρριψε για τον καθένα από τους κατηγορουμένους τις εισηγήσεις για ελαφρυντικά, επικαλούμενη τη νομολογία και αποφάσεις του Αρείου Πάγου.
«Μέσα στην αίθουσα αυτή ακούσαμε πολλές φορές τη λέξη συγγνώμη, αλλά ήταν μία ξερή λέξη, χωρίς συναίσθημα που δείχνει την ειλικρινή μεταμέλεια. Κανένας δεν μας είπε μέσα στην αίθουσα αυτήν, τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα.Οι κατηγορούμενοι δεν επέλεξαν να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους αυτοβούλως, αλλά πριν παραδοθούν, συμβουλεύτηκαν δικηγόρος. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους νεαρής ηλικίας, οι οποίες, ωστόσο, είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ορίζουν τη ζωή τους. Δεν διακρίνεται ανωριμότητα και επιπολαιότητα όπως τις ορίζει ο νόμος για την απόδοση ελαφρυντικών. Οι πράξεις που έλαβαν χώρα ήταν συνειδητές επιλογές και έγιναν κατόπιν ώριμων σκέψεων. Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι σε συνδέσμους και ακολουθούσαν την ομάδα τους εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους που δε μετανόησαν, δεν πόνεσαν και δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Η συμπεριφορά τους στη φυλακή ήταν απλά και μόνο προσχηματική και όχι αυτόβουλη, για να πετύχουν αναγνώριση ελαφρυντικών. Αν πραγματικά είχαν βελτιωθεί ως προσωπικότητες θα είχαν μιλήσει. Θα είχε πει έστω και ένας τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ».
Η δίκη διεκόπη για λίγο μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης. Μετά τη διαδικασία των ελαφρυντικών θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των ποινών για τους κατηγορούμενους.