Στα άκρα η κατάσταση στη χώρα

Εκτός ορίων φαίνεται να κινείται η κατάσταση στην Βρετανία μετά και την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της Ariana Grande, στην οποία έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι και άλλοι 60 τραυματίσθηκαν πολλοί από τους οποίους σοβαρά. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της επίθεσης, η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω πληροφοριών για νέες επιθέσεις του ISIS και ο πόλεμος μεταφέρεται πλέον στο εσωτερικό της χώρας.

Στρατιώτες θα αναπτυχθούν σήμερα στους δρόμους της Βρετανίας πραγματοποιώντας περιπόλους, μετά την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας από “σοβαρό” σε “κρίσιμο.”

Σύμφωνα με τις απόψεις που διαμορφώνονται στο Λονδίνο, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως πιθανή την εκδήλωση κι άλλης τρομοκρατικής επίθεσης.

Ήδη οι πρώτες πράξης “αντεκδίκησης” έχουν λάβει χώρα στο Μάντσεστερ με αγνώστους να πυρπολούν αργά χθες τη νύχτα τζαμί της πόλης.

«Γύρω στις 2:55 το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία ανακοίνωσε μια εμπρηστική επίθεση στο Oldham. Κανείς δεν τραυματίστηκε» είπε ένας εκπρόσωπος της εφημερίδας The Independent.

Γενικά, η κατάσταση είναι τρομακτικά τεταμένη σε ολόκληρη τη χώρα ενώ εκφράζονται φόβοι για αντίποινα από Βρετανούς εθνικιστές, πιθανόν προς τα μουσουλμανικά τζαμιά της χώρας, με κίνδυνο κλιμάκωσης της αντιπαλότητας. Η συνέχεια θα είναι άκρως επικίνδυνη και η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκτεταμένα επεισόδια στις πόλεις.

ΠΗΓΗ