Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων, Ντουτέρτε, δεσμεύεται να μην αγοράσει ξανά αμερικανικά όπλα, και στρέφεται στη Ρωσία
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK

Οι Φιλιππίνες δεν θα αγοράσουν όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των όρων που καθορίζονται από την αμερικανική πλευρά, δήλωσε ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Οι Φιλιππίνες δεν θα αποκτήσουν όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ουάσινγκτον βάζει υπερβολικούς όρους που περιπλέκουν το εμπόριο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντούτερτε σε συνέντευξη του με τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η Ρωσία πωλεί όπλα, δεν επιβάλλει όρους, όταν η Ρωσία πωλεί όπλα λέει: Αυτά είναι τα όπλα που χρειάζεστε, θα τα δώσω σε σας … Μπορεί να το κάνει αυτό η Αμερική;» Όχι επειδή ο πρόεδρος λέει ότι θα δώσει και το Το Υπουργείο Εξωτερικών λέει Όχι Και το συνέδριο λέει όχι, επειδή δήθεν παραβιάζουμε ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι ώστε να παραμείνουμε σε περιορισμό … Αν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει, τότε … δεν θα παρακαλέσω τους Αμερικάνους, γι ‘αυτό … Μπορώ να πάω να πάρω όπλα απο τη Ρωσία, » είπε ο Duterte.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αναμένεται να φτάσει στη Μόσχα με επίσημη επίσκεψη. Μέχρι τώρα δεν υπήρξαν συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Φιλιππίνων και της Ρωσίας, δεδομένου ότι η Μανίλα  παραδοσιακά αποκτούσε όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στις 15 Μαΐου, ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Delfin Lorenzana δήλωσε ότι η απόκτηση αμερικανικών όπλων είχε γίνει προβληματική δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον εμπόδισε αυτό το αίτημα, επιβάλλοντας μια σειρά προϋποθέσεων στη Μανίλα.

 

ΠΗΓΗ