Δηλώσεις για την κακοκαιρία «Daniel», που έπληξε πολλές περιοχές ειδικά στην κεντρική Ελλάδα και προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη Λάρισα, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι να σωθούν όσοι κινδυνεύουν.

Στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει επιχειρούν 15 ελικόπτερα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξήγησε ότι το ακραίο και επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά στις συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία) υπάρχουν πρόβλημα «γιατί έχουν κατέβει τα νερά», επισημαίνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός είναι στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών αρχίζει άμεσα και ότι η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες να βοηθήσει και να στηρίξει τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πρωτοφανής η κακοκαιρία και η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων».

«Έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μέγιστη δυνατή στήριξη από την Ε.Ε. Έχω στείλει επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη αρωγή. Να μην είναι η ευρωπαϊκή στήριξη στα λόγια μόνο αλλά και στις πράξεις» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να λάβει η χώρα δάνειο με ευνοϊκούς όρους για τις παρεμβάσεις στα έργα υποδομής.