‘Εφτασε στο Δελχί της Ινδίας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του G20 ως επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, απουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Λαβρόφ πρόκειται να εκφωνήσει ομιλίες το Σάββατο και την Κυριακή. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο έχει διευκρινίσει ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να παρέμβει στη Σύνοδο ούτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

«Συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις χώρες του G20 (…) ενάντια σε προσπάθειες να επεξηγηθούν παγκόσμια ανθρωπιστικά και οικονομικά προβλήματα μόνο με τον πόλεμο στην Ουκρανία (…)» ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ πριν από την άφιξη του Λαβρόφ στο Δελχί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία «προκλήθηκε και συνεχίζει να υποκινείται από τους Αμερικανούς εις βάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας».

«Οι χώρες του G7 (κυρίως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία) ασκούν πιέσεις στην Ινδία επιδιώκοντας να διατυπώσουν τις μονομερείς προσεγγίσεις τους στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στα έγγραφα που θα εγκριθούν στο τέλος της συνόδου κορυφής του G20» υποστήριξε η ρωσική διπλωματία.