Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε πως θα γίνει μεγάλη μάχη με τη Ferrari για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2008, 2014 και 2015), εκτίμησε πως η ιταλική ομάδα θα παλέψει για την πρωτιά:

«Θεωρώ πως η Ferrari είναι πιο γρήγορη αυτή τη φορά και είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Εχει αναβαθμίσει το μονοθέσιο της και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει στόχο τον τίτλο. Βέβαια κι εμείς θα δώσουμε μάχη για την πρώτη θέση», τόνισε σχετικά ο Χάμιλτον.

Ο 32χρονος πιλότος, που στην πλούσια καριέρα του, μετρά τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, 55 νίκες, 64 pole position και 107 παρουσίες στο βάθρο, νίκησε στα γκραν πρι της Κίνας και της Ισπανίας και πλησίασε τον Φέτελ στους έξι βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Επειτα από πολλά χρόνια χωρίς τίτλο, η Ferrari δείχνει για πρώτη φορά ικανή να φθάσει στον χτυπήσει τίτλο και μάλιστα ο Σεμπάστιαν Φέτελ πιστεύει πως η Scuderia θα μπορούσε να έχει κερδίσει και τους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν, αντί για τους δύο.

«Ήμασταν μπροστά και στους πέντε αγώνες και θα μπορούσαμε να τους έχουμε κερδίσει όλους, αν τα πράγματα εξελίσσονταν λίγο διαφορετικά, αλλά αυτό δεν έγινε. Κάποιες φορές είσαι πιο τυχερός, κάποιες άλλες όχι, όμως έχουμε μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα, δυνατό μονοθέσιο και κάνουμε τα σωστά πράγματα, οπότε δεν ανησυχούμε για το αν θα πάρουμε τους βαθμούς που αξίζουμε. Το κάναμε μέχρι τώρα. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός πιλότος.

Βέβαια, σε τέτοια περίπτωση θα είχε… χτιστεί μία μεγάλη διαφορά και ο ίδιος με τους κόκκινους του Μαρανέλο θα είχαν βάλει τις βάσεις για το πρωτάθλημα σε οδηγούς και κατασκευαστές. Τώρα η μάχη είναι κλειστή με τη Mercedes και μένει να δούμε ποιος θα αναδειχτεί νικητής. Φέτελ ή Χάμιλτον; Scuderia ή «ασημί βέλη»; Η πορεία θα δείξει!

Πηγή: http://www.onsports.gr