Εισαγγελέας Ανηλίκων αναμένεται να αποφασίσει το πού θα δοθεί η κηδεμονία των δύο παιδιών της μητέρας που δολοφονήθηκε και του πατέρα που αυτοκτόνησε χθες Τρίτη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Τα δύο παιδιά, 12 και 14 ετών, από χθες που σημειώθηκε το περιστατικό, μένουν με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ -σύμφωνα με το thesstoday- εξετάζεται το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν σε δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Ο 38χρονος αστυνομικός φέρεται ότι πυροβόλησε τη 42χρονη και μετά αυτοκτόνησε. Η γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων, είχε πάει τα δύο παιδιά τους στο σχολείο και γυρνώντας βρήκε τον 38χρονο να την περιμένει.

Τις Αρχές ειδοποίησαν περίοικοι οι οποίοι άκουσαν πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, που επικαλείται μαρτυρίες από το φιλικό τους περιβάλλον, ο 38χρονος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους και είχε αναφέρει στον πατέρα του ότι σκοπεύει να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο παρελθόν ενώ αργότερα, τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε συναινετικό διαζύγιο.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το εν διαστάσει ανδρόγυνο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.