Σε είκοσι ημέρες θα έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες τους οι κάτοικοι του Βόλου, καθώς τα έργα αποκατάστασης της υδροδότησης της πόλης από την πηγή Μάνα αρχίζουν τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία του Βόλου, τόνισε ότι όλα πλην τριών είναι έτοιμα από Δευτέρα να υποδεχθούν τους μαθητές, αν το αποφασίσει το αρμόδιο υπουργείο, και τόνισε ότι νερό θα υπάρχει στα σχολεία, αφού ο δήμος έχει φροντίσει να μοιράζεται στους μαθητές εμφιαλωμένο νερό για πόση.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση του νερού, ο κ. Μπέος δήλωσε ότι οι τελευταίες δειγματοληψίες από τη ΔΕΥΜΑΒ δείχνουν πως «είναι καλύτερο σε παραμέτρους», αλλά παραμένει μη πόσιμο. Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, καθώς ακολουθούν το αυστηρό πρωτόκολλο του ΠΟΥ.

Αναφορικά με τον καθαρισμό της πόλης, είπε ότι επιχειρούν 147 μηχανήματα και μέχρι την Κυριακή η πόλη θα έχει καθαριστεί και ξεκινά ο καθαρισμός με 15 βυτιοφόρα των 20 τόνων που θα πλύνουν όλη την πόλη με νερό από γεωτρήσεις βιομηχανιών όπως η Χαλυβουργία, η ΑΓΕΤ και η ΜΕΤΚΑ στο οποίο θα περιλαμβάνεται και απολυμαντικό υγρό.