Ακόμη και τρεις διαδοχικές αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους -αρχής γενομένης από την Πρωτοχρονιά- θα δουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με τις κατώτερες αποδοχές.

Η 1η αλλαγή θα φανεί με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου και θα αφορά στους γονείς με παιδιά. Οφείλεται στην αύξηση της έκπτωσης φόρου για τις οικογένειες με παιδιά.

Η δεύτερη αλλαγή, θα φανεί με την μισθοδοσία του Απριλίου η οποία θα καταβληθεί στο τέλος του 4ου μήνα. Θα είναι η νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου όπως και πέρυσι.

Η αύξηση τοποθετείται στην περιοχή του 3-4% ώστε να συμβαδίζει με τον εκτιμώμενο πληθωρισμό του 2023. Βέβαια, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Μάρτιο από το υπουργικό συμβούλιο και αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της οικονομίας. Τρίτη -και ουσιαστικότερη ως προς το ύψος- αύξηση, η κατάκτηση της “3ετίας”.

Η ημερομηνία καταβολής θα είναι διαφορετική για κάθε εργαζόμενο καθώς προϋποθέτει συμπλήρωση τριών χρόνων προϋπηρεσίας που διανύθηκε είτε πριν από τον Φεβρουάριο του 2012, είτε μετά την την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Δείτε πως μπορείτε να υπολογίσετε τον μισθό σας ΕΔΩ