Για τέσσερις εβδομάδες, περίπου έως τα μέσα Οκτωβρίου, θα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών του μετρό για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ετέθησαν σε ισχύ σήμερα Τρίτη το πρωί, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νότιο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την Ερμού έως τη συμβολή της με την Εγνατία. Η κυκλοφορία του νότιου κλάδου της Βενιζέλου θα αποκαθίσταται μέσω των οδών Ερμού και Αγίας Σοφίας.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισημαίνει ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πράγματι θα επιβαρύνουν τη λειτουργία της πόλης για τέσσερις εβδομάδες και πρόσθεσε: «Γι’ αυτή την εξέλιξη υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο. Είναι όλοι εκείνοι που πριν μια δεκαετία ανέκοψαν την πρόοδο των εργασιών, προκρίνοντας εξωτικές και ανεφάρμοστες λύσεις για τον συγκεκριμένο σταθμό. Αν δεν το είχαν κάνει, σήμερα το μετρό θα λειτουργούσε και οι Θεσσαλονικείς θα το χρησιμοποιούσαν».

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας κατονομάζει τον προκάτοχό του, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς, παρά τα χρόνια και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των επιλογών τους, ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεχιστές του εμμένουν να παρουσιάζουν το μαύρο – άσπρο και να βαφτίζουν πρόοδο καθετί που μπλοκάρει και καθυστερεί τα μεγάλα έργα».