Δεκάδες πτήσεις ματαίωσε η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM καθώς η καταιγίδα «Ciaran», που πλήττει Γαλλία και Βρετανία, αναμένεται να πλήξει και την Ολλανδία με ριπές ανέμων ταχύτητας έως και 110 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι ακυρώσεις αφορούν πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ.

«Αποφασίσαμε να ματαιώσουμε όλες τις πτήσεις της KLM προς και από το Σίπχολ από νωρίς το απόγευμα μέχρι το τέλος της ημέρας» ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο ολλανδικός κλάδος της Air France KLM.

Η καταιγίδα πλήττει ήδη με ανέμους 200 χιλιομέτρων την ώρα περιοχές στη Γαλλία, με αποτέλεσμα περίπου 1,2 εκατ. σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα, 780.000 εκ των οποίων βρίσκονται στη Βρετάνη, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη ο πάροχος ενέργειας Enedis.

Η καταιγίδα προβλέπεται να κινηθεί προς την ενδοχώρα αργότερα σήμερα. Συνολικά 31 γαλλικά διαμερίσματα έχουν τεθεί σε «πορτοκαλί συναγερμό» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σε ορισμένες περιοχές κατά μήκος του Ατλαντικού αναμένονται κύματα ύψους οκτώ έως δέκα μέτρων. Στο Παρίσι ισχύει προειδοποίηση για «βίαιους ανέμους».

Προβλήματα αναμένονται και στις μετακινήσεις, καθώς πολλά αεροδρόμια και σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη Γαλλία δεν θα λειτουργήσουν.

Σε κατάσταση συναερμού είναι και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία δύο κίτρινες προειδοποιήσεις «κινδύνου για τη ζωή», το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, καθώς οι ισχυρές βροχές και οι ισχυροί άνεμοι που άρχισαν χθες Τετάρτης, είχαν ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν πτήσεις και να αναβληθούν δρομολόγια τρένων και πλοίων.