Το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Μπαλάφας ήταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την πολιτική της κυβέρνησης και την εξοντωτική φορολογία είπε πολλά τα περισσότερα εκ των οποίων τραγελαφικά όπως ότι δεν είναι καμιά λουλού που τον έκανα οι γονείς του πολιτικό, αλλά είναι άνθρωπος της πιάτσας και του γιαπιού. Και έτσι να είναι αυτό δεν αναιρεί ότι και αυτός μαζί με τους συγκυβερνώντες του κάνει ότι έκαναν και αυτοί που θεωρεί «λουλούδες» και χειρότερα.

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά ότι «σακάτεψαν το ΕΚΑΣ» ο Μπαλάφας το παραδέχτηκε και είπε ότι έγινε γιατί οι δανειστές το θεωρούσαν επίδομα που έπρεπε να κοπεί. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι δεν ασκούμε ανεξάρτητη οικονομική πολιτική και κάνουμε ότι μας διατάξουν οι δανειστές χωρίς να σκεφτόμαστε το συμφέρον του ελληνικού λαού. Είπε ακόμη ότι υπάρχει σχέδιο για να βγούμε από την κρίση, πιο σχέδιο; Και πότε; Όταν θα έχουν αφαιμάξει τον ελληνικό λαό και θα έχουν ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία;

Μάλλον, το σίγουρο είναι ότι οι δανειστές, αυτοί που οι του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκαλούσαν τοκογλύφους όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα εύρισκαν καλύτερο συνεργάτη από τον Τσίπρα για τα σχέδιά τους. Εκτός και αν όλα αυτά ήταν προσυνεννοημένα κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανόν.

 

ΠΗΓΗ