Ποινική δίωξη για το κακούργημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 33χρονου Αλβανού, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς Κρητικούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, τον οποίο οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πάντως, ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη, φέρεται ότι δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρω δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υποστηρίζει πως το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε, ενώ δηλώνει ότι δεν γνώριζε πως ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε πάνω του όπλο. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις Αρχές.

Ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες Κυριακή το βράδυ, έχει απσχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και υποθέσεις της νύχτας, ενώ δεν αντέδρασε καθόλου κατά τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς έδινε το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων κάθε πρώτη του μήνα για την τελευταία υπόθεση που είχε συλληφθεί, για κλοπές ΙΧ από την περιοχή της Πάτρας, τα οποία χρησιμοποιούσε μαζί με συνεργούς του για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Ο ύποπτος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της υποδιεύθυνσης Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των τριών Κρητικών, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Επιπλέον, βρέθηκε και το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση έρχεται στη δημοσιότητα, καταγράφοντας το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Στις εικόνες που μεταδίδει η ΕΡΤ, φαίνονται δύο άτομα να επιβαίνουν στο ανθρακί πολυτελές όχημα και να φεύγουν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 29χρονος

Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι τρεις Κρητικοί που δέχθηκαν τα πυρά δραστών τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο 29χρονος τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και τα δύο αδέρφια 29 και 33 ετών, χωρίς να απειλείται ευτυχώς η ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα τους αντιμετωπίζονται συντηρητικά και δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε επέμβαση.