«Όλοι οι στόχοι των ρωσικών επιδρομών στην Ουκρανία αυτήν την εβδομάδα έχουν πληγεί» ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστ, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερες από 50 επιδρομές, μεταξύ των οποίων ένα «μεγάλο πλήγμα» στην Ουκρανία μεταξύ της 23ης και 29ης Δεκεμβρίου σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών, αποθηκών πυρομαχικών και σημεία ανάπτυξης Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων.

Τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, από τα οποία σήμερα Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τραυματίστηκαν 70, δείχνουν την «τρομερή» πραγματικότητα, όπως τη χαρακτήρισε η συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν, που ζει η χώρα.

«Για τον ουκρανικό λαό, αυτό είναι ένα νέο απαράδεκτο παράδειγμα της τρομερής πραγματικότητας την οποία αντιμετωπίζει» ανέφερε συγκεκριμένα στο X (πρώην Twitter) η Ντενίζ Μπράουν, καταδικάζοντας έντονα το «απεχθές κύμα επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας».

Εξαπολύθηκαν 110 πύραυλοι – Νεκροί και τραυματίες

Σημειώνεται ότι η Μόσχα εξαπέλυσε 110 πυραύλους στην Ουκρανία, οι περισσότεροι από τους οποίους καταρρίφθηκαν, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του επίσης στο X, σημειώνοντας ότι σήμερα η Ρωσία χρησιμοποίησε σχεδόν όλα τα είδη όπλων του οπλοστασίου της.

«Καιρό έχουμε να δούμε τόσο κόκκινο στις οθόνες μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ, διευκρινίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρχικά κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), το οποίο ακολουθήθηκε από πυραύλους.

«Σήμερα υπάρχουν νεκροί που σκοτώθηκαν από ρωσικούς πυραύλους που εξαπολύθηκαν σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μη στρατιωτικά κτήρια» κατήγγειλε νωρίτερα ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Ουκρανού προέδρου Άντρι Γέρμακ.