Τουλάχιστον 50 φορές εντοπίζεται στις λίστες του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπστιν το όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κάτι που αναμένεται να πιστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες μέσα από δικαστικά έγγραφα που θα δοθούν και επισήμως στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ABC News, ο 77χρονος σήμερα Μπιλ Κλίντον αναφέρεται περισσότερες από 50 φορές σε έγγραφα που σχετίζονται με μήνυση της Βιρτζίνια Τζιουφρέ εναντίον του Τζέφρι Έπστιν από το 2015.

Πολλές από τις αναφορές στον Κλίντον πιστεύεται ότι προέρχονται από τις προσπάθειες της Τζιουφρέ να αναγκάσει τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο να καταθέσει εναντίον του Έπστιν και της πρώην συντρόφου του Γκιλέν Μάξγουελ.

Ωστόσο, συμφωνα με το ABC, τα έγγραφα δεν αναμένεται να εμπλέξουν την Κλίντον σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Τα ονόματα περισσότερων από 170 ατόμων -γνωστών μόνο σαν «John and Jane Does» στο παρελθόν- με δεσμούς με τον Έπστιν αναμένεται να αποκαλυφθούν στα έγγραφα, αφού η ομοσπονδιακή δικαστής του Μανχάταν Λορέτα Πρέσκα αποφάσισε λίγο από πριν τα Χριστούγεννα ότι θα αποσφραγιστούν.

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, τα έγγραφα αναμένεται να δημοσιευτούν από σήμερα Τρίτη και μετά.

Αρκετά άτομα που προσδιορίζονται στα έγγραφα έχουν ήδη αποκαλύψει τη σχέση τους με τον Έπστιν ή το άθλιο κύκλωμα εμπορίας σεξ. Πολλοί μηνυτές αλλά και θύματα αναμένεται να κατονομαστούν, μαζί με άτομα που εργάστηκαν για τον Έπσταϊν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν μέρος του στενού κύκλου του ή συμμετείχαν στα εγκλήματά του.

Ένας από εκείνους, είναι και ο Βρετανός πρίγκιπας Άντριου…

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Έπστιν αυτοκτόνησε το 2019 σε φυλακές των ΗΠΑ.