Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας απευθύνει με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίσει ότι “η Συνθήκη της Λωζάννης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία”! Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα “δεν εννοούσα αυτό” περιττεύουν. Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για “υποχωρήσεις”. Μετά ακολούθησαν οι “υποκλίσεις” και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε Συνθήκη χωρίς αξία».

Ακολούθως απευθύνεται προς την κυβέρνηση: «Να γνωρίζουν ότι όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους. Και βεβαίως, η Πατριωτική Αριστερά δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».