Σε σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας στο Μέγαρο Μαξίμου θα προεδρεύσει σήμερα Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη σύσκεψη, στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος θα κάνει την εξειδίκευση των συγκεκριμένων μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια, επισημαίνοντας ακόμη ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, κατά την οποία αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.