Σοκ έχει προκαλέσει η νέα μαφιόζικη δολοφονίας που σημειώθηκε χθες Τετάρτη στη Μάνδρα, όταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων στην οδό Αγίας Αικατερίνης, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του. Οι δράστες «γάζωσαν» με καλάσνικοφ το θύμα με τουλάχιστον 18 σφαίρες και στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημα μέσα στο οποίο βρισκόταν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει από το σημείο 18 κάλυκες και μία βολίδα.

Η -κατά μαρτυρίες- απουσία της προσωπικής ασφάλειας του επιχειρηματία είναι ένα από τα στοιχεία που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς μπορεί να οδηγήσει στην εκτίμηση ότι οι δράστες εκτέλεσαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι το θύμα θα ήταν μόνο του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, ενώ οι αστυνομικοί συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο ενδεχομένως να ρίξει φως στις κινήσεις και τις διαδρομές των εκτελεστών.

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε καμένο το όχημα διαφυγής των δραστών διαψεύδονται από την Αστυνομία.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ενημέρωση χθες Τετάρτη από την ΕΛ.ΑΣ., στις 6.45 μ.μ. κάτοικοι της περιοχής άκουσαν πυροβολισμούς και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση.  Πρώτη στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική, καθώς οι δράστες είχαν πυρπολήσει το όχημα. Όταν έσβησε η φωτιά, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκε το θύμα απανθρακωμένο αλλά και το καλάσνικοφ των δραστών.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του Γιαλιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 η πρώην σύζυγός του Χρ. Γιαλιά Φρειδερίκη Καρζή δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στη διάρκεια ληστείας. Οι δράστες είχαν παγιδεύσει το όχημά της με GPS προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις της και τη νύχτα της δολοφονίας της της επιτέθηκαν, ενώ επέστρεφε από το καζίνο Λουτρακίου, θεωρώντας προφανώς ότι μετέφερε στην τσάντα της μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η άτυχη γυναίκα είχε δεχθεί δύο πυροβολισμούς εξ επαφής, ενώ από την έρευνα είχε προκύψει ότι στην τσάντα της είχε μόνο ένα ρολόι αξίας.

Για τη δολοφονία της κατηγορήθηκε 43χρονος άνδρας, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2018 συνελήφθη στα Βριλήσσια για ληστεία σε σούπερ μάρκετ.