Ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Από νωρίς το πρωί είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος για το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου και πλέον είναι κλειστή και η οδός Σταδίου, καθώς οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Νωρίτερα είχαν τραυματιστεί πέντε άτομα σε συμπλοκή διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης των φοιτητικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, ένταση ένταση όταν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων ήρθαν στα χέρια, ενώ γρήγορα στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Η συμπλοκή μεταξύ των φοιτητών έγινε για το ποιο πανό θα μπει μπροστά στο συλλαλητήριο.

Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 150 φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στο πλευρό των φοιτητών βρίσκεται και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού), η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και καλεί σε απεργία.