Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2024. Στόχοςείναι να αποχωρήσει μέσω του προγράμματος περίπου το 10% των εργαζομένων, τουλάχιστον 400 άτομα.

Η ισχύς της εθελουσίας για όσους εργαζόμενους την επιλέξουν θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2025. Η εφάπαξ αποζημίωση είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 160.000 ευρώ κα ι το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εργαζόμενους της τράπεζας έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1972 και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Mε βάση τους όρους δίνει την εναλλακτική της άμεσης αποχώρησης ή η επιλογή της 2ετούς, 5ετούς ή 7ετούς αναγκαστικής άδειας (sabbatical) σε εργαζόμενους κοντά στην συνταξιοδότηση, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη χωρίς ανάγκη εξαγοράς ενσήμων.

Στα μακροχρόνια προγράμματα οι μισθοί που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από την ΣΣΕ.

Το πρόγραμμα δίνει 4 μισθούς για κάθε παιδί έως 22 ετών (στα παλαιότερα ήταν 2), ιατροφαρμακευτική κάλυψη οικογένειας για 5 έτη, καλύπτοντας υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά κ.α.

Όποιος επιλέξει μπορεί να πάρει το πόσο εφάπαξ και να φύγει ή να επιλέξει «αναγκαστική άδεια» για 2,5 ή 7 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση παίρνει μέρος του εφάπαξ και το υπόλοιπο κάθε μήνα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όσοι επιλέξουν να αποχωρήσουν δεν θα δεσμεύονται να μην εργαστούν σε άλλη τράπεζα.