Ενώ στην Αγγλία επικρατεί ακόμη σύγχυση μετά την νέα χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια, έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς και περίπου 48 τραυματίες μέχρι τώρα, η αστυνομία διαρρέει ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έστειλε νωρίτερα χθες Σάββατο ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καλώντας τους οπαδούς του να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και κάθε είδους όπλο εναντίον των «Σταυροφόρων» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Οι τρομοκράτες επέβαιναν σε λευκό κλειστό φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα κι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, . Οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην κοντινή αγορά Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δ. Οι οπλισμένοι αστυνομικοί «αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ». «Φάνηκε σαν (ο οδηγός) να είχε στόχο να χτυπήσει όσους περισσότερους μπορούσε. Πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω», είπε ο 53χρονος Μαρκ Ρόμπερτς, ο αυτόπτης μάρτυρας. «Ήταν φρικιαστικό».

Η επίθεση διαπράχθηκε πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες αφότου ο Σαλμάν Αμπέντι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα στον χώρο όπου γινόταν μια συναυλία στο Μάντσεστερ, την 22α Μαΐου, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.

Η νέα επίθεση ακολούθησε εκείνη που διέπραξε την 22α Μαρτίου στο Γουεστμίνστερ ο Χάλιντ Μασούντ, ο οποίος έπεσε με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες και κατόπιν μαχαίρωσε τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά άλλων ανδρών της αστυνομίας.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Σχόλιο Onlinepress: Τρέξτε να κρυφτείτε λέει η αγγλική αστυνομία. Το Ισλάμ τρομοκρατεί όλους τους Ευρωπαίους γιατί τα χτυπήματα είναι σε απλούς πολίτες με στόχο την επικράτηση του Ισλάμ μέσω του φόβου.
Κανείς δεν θα αισθάνεται ασφαλής σε λίγα χρόνια στην Ευρώπη. Μόνη λύση οι μαζικές απελάσεις και η επιστροφή στην Ευρώπη των Εθνών και όχι της Παγκοσμιοποίησης.

ΠΗΓΗ