Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση… Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Ένα χρόνο μετά, η τραγωδία των Τεμπών πληγώνει και θυμώνει την κοινωνία. Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, των επιβατών που έζησαν τη φρίκη εκείνης της νύχτας. Τα λόγια δεν μπορούν να επουλώσουν το τραύμα. Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη

Μήνυμα για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Τέμπη, ένας χρόνος μετά. Μια υπόσχεση στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Δεν πρέπει και δε θα ξεχαστούν. Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των οικογενειών τους για Δικαιοσύνη», έγραψε ο Στ. Κασσελάκης.

 

Στον τόπο της τραγωδίας ο Δ. Κουτσούμπας

Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το σημείο του τραγικού δυστυχήματος, όπου θα καταθέσει λουλούδια στη μνήμη των 57 αθώων θυμάτων και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λάρισα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων στην κεντρική πλατεία της πόλης.