Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών έθιξε ως πρωτεύον ζήτημα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σήμερα Τρίτη στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε έχει αυξηθεί η αστυνόμευση σε όλη την Αθήνα, ενώ στόχος της είναι να εποπτεύει, αλλά και να εμποδίζει τα παραβατικά περιστατικά.

«Υπάρχει γενικότερη αναγνώριση ότι έχει ενταθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές που ήταν ζήτημα που απασχολούσε τους κατοίκους. Είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία της Αστυνομίας, Η παρουσία της δρα αποτρεπτικά. Όσο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και απλοποιούμε τη σχέση του πολίτη με το κράτος μπορούμε να απελευθερώνουμε αστυνομικούς. Έχουμε περισσότερους από ό,τι χώρες της Ε.Ε. Υπάρχει μια βελτίωση αλλά αυτό δεν αντανακλάται στο αίσθημα ασφάλειας και διαμορφώνουν μια εικόνα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός είπε ότι η στιγμή που έφτασε εκεί ήταν ίσως η δυσκολότερη στη ζωή του και πρόσθεσε ότι η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με διασπορά fake news. Όπως υπογράμισσε, δεν υπάρχει καμία προσπάθεια συγκάλυψης και είναι δύσκολο να πιστέψει σε ένα σενάριο όπου βαγόνια της αμαξοστοιχίας εξαϋλώθηκαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι η δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τόνισε με νόημα: «Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια για τα Τέμπη».

Για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός είπε ότι σ’ αυτο η κυβέρνηση απαντά με την αύξηση των μισθών. «Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση στο ζήτημα της ακρίβειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.