Διορθωτικές αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας στους πληγέντες που είχαν εντοπίσει λάθη στις αρχικώς καταβληθείσες προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ και είχαν ενημερώσει το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού στη Λάρισα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της λίμνης Κάρλα ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα η κατασκευή τούνελ θεωρείται «φαραωνικό» έργο και ανακοίνωσε ότι η λογική που προκρίνεται είναι αυτή τού να μη φτάνει το νερό στην Κάρλα, κάτι που μπορεί να συμβεί -σύμφωνα με τον ίδιο- με κατασκευή σημείων συγκέντρωσης νερού, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί και για άρδευση.

Αναφορικά με τους ελέγχους της αγοράς για την προστασία των ελληνικών προϊόντων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Για κανενός το χατίρι δεν κάνουμε πίσω». Όπως πρόσθεσε, οι έκτακτοι έλεγχοι μεικτών κλιμακίων που άρχιαν από τα τέλη Ιανουαρίου θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε γαλακτοκομικά, λάδι, μέλι, οπωροκηπευτικά αλλά και -εν όψει Πάσχα- στο κρέας.