«Θα ελέγχουμε με αυστηρό τρόπο, για να είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρείες, όσο μεγάλες κι αν είναι, θα εφαρμόζουν τον νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την καθιερωμένη συνάντησή τους.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας που επιμένει, ο πρωθυπουργός θέλησε να εκπέμψει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τους ελέγχους στην αγορά και δεν πρόκειται να δεχτεί φαινόμενα κερδοσκοπίας.

«Οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μία σειρά από προϊόντα. Και οι έλεγχοι συνεχίζονται… Δεν θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας… Θα ελέγχουμε με αυστηρό τρόπο, για να είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρείες, όσο μεγάλες κι αν είναι, θα εφαρμόζουν τον νόμο» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναδεικνύοντας τη συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό υποδομών του ΕΣΥ πρόσθεσε: «Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στα κτίρια και στον εξοπλισμό των νοσοκομείων. Βήμα βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ».