«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για την απόπειρα συγκάλυψης. Να μη διανοηθεί να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς του» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

«Άκουσα χθες την ομιλία της κυρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο. Συγκλονίστηκα, όπως όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε προς τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία: δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» τόνισε σε δήλωσή του από το Περιστύλιο της Βουλής.

Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Νέα Αριστερά κατέθεσε πρόταση νόμου ώστε οι υπογραφές των πολιτών να μπορέσουν να φτάσουν στη Βουλή. «Αύριο συζητείται στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για την απόπειρα συγκάλυψης. Να μη διανοηθεί να κρυφτεί πίσω απ’ τους υπουργούς του» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη: «Κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας μας και εμείς θα το λέμε μέχρι τελευταία στιγμή: το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί».