«Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.» τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη συνομιλία της 28χρονης με το «100», λίγο πριν από τη δολοφονία της από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της,έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται ως μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο “100”, ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους».

Επίσης, σημειώνουν ότι έως την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Απομακρύνθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Μετά τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων χθες Τετάρτη το βράδυ, απομακρύνθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το συγκεκριμένο τμήμα, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο -καταδικασμένο- φρουρό, οι οποίοι ήταν στο αστυνομικό τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Η συγκλονιστική συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Σοκάρει η απάντηση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο από την ώρα της δολοφονίας, στο αίτημα του θύματος για αστυνομική συνοδεία «το περιπολικό δεν είναι ταξί»…

Το τηλεφώνημα διήρκησε ενάμισι λεπτό και έγινε ο εξής διάλογος:

28χρονη: Γεια σας. Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Αστυνομικός: Ναι…
28χρονη: Χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
Αστυνομικός: Οπότε, να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
28χρονη: Ορίστε;
Αστυνομικός: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;
28χρονη: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα να περιμένει έξω από την πόρτα.
Αστυνομικός: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας…
28χρονη: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου…
Αστυνομικός: Σε ποια οδό;
28χρονη: Αριστοφάνους… Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;
Αστυνομικός: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα…
28χρονη: Ωραία και εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς τα εκεί;
Αστυνομικός: Του έχετε κάνει μήνυση;
28χρονη: Όχι
Αστυνομικός: Οπότε, λοιπόν, αυτός τι κάνει; Περιμένει για ποιον λόγο;
28χρονη: Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει… Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.
Αστυνομικός: Το όνομά σας;
28χρονη: Γρίβα Κυριακή.
Αστυνομικός: Γρίβα Κυριακή, με σκοπό να της ασκήσει βία, βρίσκεται δίπλα. Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.
28χρονη: Χάνομαι… Έχει έρθει εδώ…

Σήμερα Πέμπτη ο 39χρονος δράστης, ο οποίος είναι στο ψυχιατρείο, θα εμφανιστεί ενώπιον της 25ης ανακρίτριας για να απολογηθεί, ενώ συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στη 28χρονη Κυριακή.