Ολοσχερώς καταστράφηκε το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, το οποίο είχε συνδεθεί με τα γεύματα που προκάλεσαν τη δηλητηρίαση μαθητών πριν από μερικές ημέρες και χθες Κυριακή τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η φωτιά στο εργοστάσιο ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αργά χθες το βράδυ. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο παρά την τεράστια κινητοποίηση -με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων-, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με το LamiaReport, σημειώθηκαν και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό, ωστόσο εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε κάποιος.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δυο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής. Για το συμβάν έχει αρχίσει έρευνα από την Εισαγγελία Λαμίας. Οι καταγγελίες στην Αστυνομία έχουν φτάσει τις 26, ενώ τα συμπτώματα δηλητηρίασης παρουσίασαν σε 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμετούς, διάρροια και έντονους κοιλιακούς πόνους.