Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν -μεταξύ τους ένα παιδί- και άλλοι 50 τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη στην πολιτεία Νουέβο Λεόν στο βόρειο Μεξικό, όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης κατέρρευσε σκηνή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σκηνή κατέρρευσε λόγω ισχυρών ανέμων πάνω στα κεφάλια όσων βρέθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου για την προεδρία του Μεξικό Χόρχε Αλβάρεζ Μάινες. Ο υποψήφιος πρόεδρος δήλωσε ότι μια ριπή ανέμου προκάλεσε την κατάρρευση της σκηνής στην εκδήλωση στην πόλη Σαν Πέδρο Γκάρσα Γκαρσία. Ο ίδιος ο Άλβαρες Μάινες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Λίγο αργότερα δήλωσε πως δεν τραυματίστηκε και πήρε εξιτήριο, ενώ σημείωσε πως επέστρεψε πίσω στο σημείο της τραγωδίας.

 

«Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τις πολιτειακές Αρχές και παρακολουθώ τις εξελίξεις έπειτα από αυτό που έγινε. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα» ανέφερε ο Άλβαρες Μάινες μέσω X, προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι μέλη της ομάδας του και ότι αναστέλλει την εκστρατεία του.

Στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες κι έπνεαν ισχυροί άνεμοι την ώρα του δυστυχήματος.