Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια, διαλύει το ΕΣΥ και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους στους κερδοσκόπους», με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ACTION 24. Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, λέγοντας ότι οδικός χάρτης στη σφαγή ενός λαού δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και χαμηλές αμοιβές, ενώ κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο, ζήτησε από τους κατοίκους της Καλαμάτας να στείλουν στις ευρωεκλογές μήνυμα αποδοκιμασίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Τόνισε ότι θα ήταν πολύ ικανοποιημένος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ποσοστό πάνω από το 20% και η Νέα Δημοκρατία κάτω από το 30%.

«Δεν μπορεί να μπαζώνει, να μοντάρει, να συγκαλύπτει, να κυβερνά χωρίς λογοδοσία τόνισε, μιλώντας για «νέα ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία».

«Δείτε μαζί μου την αποκάλυψη για το πώς σχεδιάστηκε η συγκάλυψη των Τεμπών», προτρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέα αναάρτησή του κατά την οποία αναφέρεται ότι «ξημέρωμα 1ης Μαρτίου έγινε το δυστύχημα και στις 3 Μαρτίου η μυστική συνάντηση για το μπάζωμα. 4, 5, 6 Μαρτίου μπάζωσαν, κάλυψαν στοιχεία, πέταξαν οστά νεκρών ανθρώπων στα χωράφια, υποτίθεται για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες μετά», αναφέρεται στην ανάρτηση και προστίθεται: «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει πίσω της δύο τζάκια, αλλά και ονοματεπώνυμο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει το ερώτημα εάν μετέφερε οδηγίες του Πρωθυπουργού ο Χρήστος Τριαντόπουλος κι αν ο Γιάννης Ξιφαράς μετέφερε οδηγίες του υπουργού μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατά τη «μυστική συνάντηση».

Στο μεταξύ, ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Προκαλεί ανατριχίλα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA για τη «μυστική» σύσκεψη των Αγοραστού, Τριαντόπουλου, Ξιφαρά και εκπροσώπου της Hellenic Train, όπου και αποφασίστηκε το μπάζωμα της περιοχής του εγκλήματος των Τεμπών. Μια εν κρυπτώ σύσκεψη, στην οποία δεν είχε κληθεί (παρανόμως) ο λειτουργός της Εισαγγελικής Αρχής, ο οποίος ήταν αποκλειστικά αρμόδιος για τον τόπο του δυστυχήματος.

Εδώ κι έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη συγκαλύπτουν την αλήθεια, αρνούμενοι κατηγορηματικά πως εμπλέκονται οι ίδιοι στο «μπάζωμα» και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια υπάρχουν συντριπτικές αποδείξεις: Κάποιος έδωσε εντολή στον κ. Τριαντόπουλο να συνδράμει στο πιο επαίσχυντο κρατικό έγκλημα στην ιστορία της χώρας. Κάποιος κάλεσε στη συγκεκριμένη σύσκεψη και την σιδηροδρομική εταιρεία παρότι εμπλεκόταν στο δυστύχημα. Κάποιος απέκλεισε από τη σύσκεψη τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος είχε εκ του νόμου την ευθύνη για τη διασφάλιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων στον τόπο του εγκλήματος. Κάποιοι ήθελαν κάτι να κρύψουν. Τέτοιος πρακτικές προσομοιάζουν σε άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα», καταλήγει η ανακοίνωση.