Διαβάζουμε πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί 178 υπογραφές στην ανοιχτή επιστολή που εκφράζει «αμέριστη συμπαράσταση» στην συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, η οποία δικάζεται στις 21 Ιουλίου 2017 στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών για «υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας».
Την αγωγή που κατετέθη εναντίον της, σε φάκελο που περιελάμβανε άλλες τουλάχιστον 150 υποθέσεις –όπως έγραψε δημοσίως στο Facebook ο Παναγιώτης Δημητράς του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που κίνησε τις διαδικασίες– απεδέχθη η εισαγγελέας Ρατσιστικής Βίας και παρέπεμψε σε δίκη τη Σώτη Τριανταφύλλου. Μεταξύ όσων της συμπαρίστανται περιλαμβάνονται τόσο άνθρωποι σοβαροί και επαρκείς, όσο και γνωστά κατοικίδια του συστήματος (επίσης και οι Πασκάλ Μπρυκνέρ και Νόαμ Τσόμσκι).

Η αλήθεια είναι πως όλο το δίκιο είναι με το μέρος της κατηγορουμένης: τόσο γιατί η λανθασμένη απόδοση μιας φράσης κατά του Ισλάμ σε κάποιον (Μάρκο Πόλο) που είχε αντίστοιχες απόψεις δεν είναι δα και κάτι …ποινικό, όσο και γιατί όλο το πνεύμα του “αντιρατσιστικού” νόμου, περί λόγου μίσους, είναι για τα σκουπίδια (χώρια ότι αν δει κανείς τον ιεροεξεταστή της άλλης όχθης, τον Δημητρά, δεν μπορεί παρά να πάει ενστικτωδώς απέναντι). Συνελόντι ειπείν δεν βλέπουμε καμμία πιθανότητα να καταδικαστεί η Σώτη Τριανταφύλλου, αν και με τα δικαστήρια ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις την έκβαση εκ των προτέρων.

Ωστόσο, από την άλλη, δεν ήταν και τόσο κακό που προκλήθηκε αυτή η δίωξη. Πώς αλλιώς θα εμπέδωνε κάποιος κόσμος την φασιστική πρόκληση του λεγόμενου αντιρατιστικού νόμου;
Και συγκεκριμένα μιλώντας, η ίδια η Σώτη Τριανταφύλλου – παρά τα γραφόμενά της κατά του ισλάμ – δεν είχε κανέναν ενδοιασμό όταν το καθεστώς μάς επέβαλε λογοκρισία για θέματα περί το “Ολοκαύτωμα”, και μάλιστα υπερθεμάτιζε να προστεθούν “δίπλα στα ναζιστικά εγκλήματα και τα κομμουνιστικά”!
Ε, όταν σε πάρει αυτός ο κατήφορος, να πού καταλήγεις.
Και ευτυχώς που συνέβη με μιαν επώνυμη του συστήματος, η οποία μπορεί να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα, μήπως και σχετικοποιηθεί κάπως η νομοθετημένη φίμωση. Φαντάζεστε π.χ. να μας είχαν πάει εμάς κατηγορούμενους με τον αντιρατσιστικό;
Λέτε να μαζεύαμε εκατοντάδες υπογραφές από σελέμπριτις, να έσπευδε ο τενεκές ο Μπρυκνέρ να μας υπερασπιστεί;

ΠΗΓΗ