Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν όσοι θέλουν να αγοράσουν το νέο Samsung Galaxy Z Fold 6.

Το νέο αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο της Samsung που ανακοινώθηκε στην εκδήλωση Unpacked της Τετάρτης (10/7), δηλαδή το Galaxy Z Fold 6, έχει μεγαλύτερη μπροστινή οθόνη και ελαφρύτερη κατασκευή – δύο φαινομενικά μικρές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNET, το Samsung Galaxy Z Fold 6 ζυγίζει 239 γραμμάρια σε σύγκριση με το Galaxy Z Fold 5 των 253 γραμμαρίων, καθιστώντας το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της νοτιοκορεατικής εταιρείας μόνο λίγο βαρύτερο από το Galaxy S24 Ultra. Η Samsung έδωσε, επίσης, στο Galaxy Z Fold 6 πιο στρογγυλές άκρες που μοιάζουν με αυτές που βρίσκονται στο Galaxy S24 Ultra, μια ταιριαστή ομοιότητα για τα δύο πιο ακριβά τηλέφωνα της εταιρείας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Samsung επέκτεινε το μέγεθος της οθόνης σε 7,6 ίντσες στο Galaxy Z Fold 6.

Με τεχνητή νοημοσύνη το Samsung Galaxy Z Fold 6

Η επεξεργασία φωτογραφιών, η παραγωγικότητα και η μετάφραση εξακολουθούν να είναι τρεις από τους μεγαλύτερους τομείς εστίασης για τη Samsung όσον αφορά στις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που ξεχωρίζουν είναι το Portrait Studio, το οποίο δημιουργεί εκδόσεις φωτογραφιών σε διαφορετικά στυλ, όπως ακουαρέλα, καρτούν ή κόμικς. Θα μπορείτε, επίσης, να σχεδιάζετε πάνω σε μια εικόνα και η τεχνητή νοημοσύνη της Samsung να το ενσωματώνει φυσικά στη φωτογραφία. Η ανακοίνωση της Samsung έρχεται ύστερα από την ανάλογη ανακοίνωση της Apple, τον περασμένο μήνα, για την τεχνητή νοημοσύνη με το Apple Intelligence.

Μια νέα λειτουργία συνομιλίας στην εφαρμογή της μετάφρασης θα καθιστά δυνατή την ταυτόχρονη χρήση της μπροστινής και της εσωτερικής οθόνης, έτσι ώστε ο συνομιλητής σας να βλέπει τι λέτε στη μητρική του γλώσσα και το αντίστροφο. Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, είναι επειδή η Google είχε λανσάρει προηγουμένως μια πολύ παρόμοια λειτουργία για το Pixel Fold. Δεδομένου ότι η Samsung έχει τοποθετήσει το Z Fold ως συσκευή παραγωγικότητας χάρη στη μεγάλη εσωτερική οθόνη 7,6 ιντσών, υπάρχουν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στην ανάγνωση και στη γραφή. Όταν μεταφράζει ένα αρχείο PDF, η Samsung λέει ότι η μετάφραση θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το αρχικό κείμενο. Το πληκτρολόγιο της Samsung θα προτείνει, επίσης, λέξεις κατά τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κειμένων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βάση τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το Galaxy Z Fold 6 περιλαμβάνει επίσης μερικές αναβαθμίσεις ειδικά όσον αφορά στον επεξεργαστή και στην κάμερα. Το Samsung Galaxy Z Fold 6 διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm, όπως ακριβώς και η σειρά Galaxy S24, νέο σύστημα ψύξης ώστε διατηρείται το κινητό τηλέφωνο δροσερό κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών, φωτεινότερη οθόνη που φτάνει τα 2.600 nits, νέο αισθητήρα κάμερας 12MP ultrawide με καλύτερη φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς και χρόνια αναβαθμίσεων λογισμικού.

 

 

Οι τιμές του Samsung Galaxy Z Fold 6 στην Ελλάδα

Πάντως, το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung, το Galaxy Z Fold 6, είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε πολύ τσουχτερές τιμές για την εποχή μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Samsung στην Ελλάδα, η έκδοση με τη χωρητικότητα των 256GB κοστίζει 2.099 ευρώ, αυτή με τα 512GB κάνει 2.199 ευρώ και με το 1TB κοστίζει 2.439,01 ευρώ. Tέλος, τα χρώματα στα οποία διατίθεται το Samsung Galaxy Z Fold 6 είναι τρία – ροζ, navy και silver shadow.

 

 

ΠΗΓΗ: