γράφει ο π. Νικόλαος Μανώλης
Στο Ιστολόγιο Κατάνυξις, “έπεσα” σε μια είδηση[1] πως ένας πρώην διεμφυλικός – transsexual[2], επιστρέφει στο βιολογικό του φύλο και δηλώνει ότι η διεμφυλικότητα στα άτομα αυτά υπάρχει μόνο στο μυαλό τους.

Αυτό βέβαια ισχύει και ακουμπά όλες τις αμαρτωλές καταστάσεις και όχι μόνο. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη, κυρίως νηπτική[3], διδασκαλία, όλα ξεκινούν από τον νού. Αν ο νους του ανθρώπου δεν είναι ηγεμονικός, με ισχυρό έλεγχο των λογισμών, τότε ο άνθρωπος εισέρχεται σε μια δίνη μετεωρισμών και χαυνότητας. Δεν είναι σε θέση να απολαύσει το οτιδήποτε. Δεν μπορεί ελεύθερα να χαρεί τη ζωή, να αισθανθεί ευγνωμοσύνη για τα δώρα στη ζωή του και τα χαρίσματα που του δόθηκαν. Πάντοτε βρίσκεται σε κατάσταση δυστυχίας, περικυκλωμένος από φόβους, αγωνίες και αδιέξοδα. Αυτά βέβαια είναι ελάχιστα από όσα θα μπορούσαμε να πούμε αναλύοντας τον θέμα του μυαλού από Ορθόδοξη σκοπιά.
 Το περιστατικό αυτού του δημοσιεύματος έφερε στη θύμησή μου ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών, που ήρθαν κάποτε στο γραφείο του Ναού, να με συμβουλευτούν για ένα θέμα που απασχολούσε τη σχέση τους. Διωγμένοι με προσβλητικό τρόπο, είναι αλήθεια, από έναν άλλον πνευματικό που επισκέφθηκαν αρχικά, ήρθαν σχεδόν φοβισμένοι να με συναντήσουν. Εκτίμησα το γεγονός ότι επέμεναν στην απόφασή τους να συμβουλευτούν πνευματικό παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά του άλλου ιερέως.
Άκουσα το πρόβλημα τους, δε θα επεκταθώ εκεί φυσικά για να πω τί μου είπαν και τί τους συμβούλεψα βάσει της χριστιανικής (αγιογραφικής και πατερικής) διδασκαλίας. Αρχικά τους έδωσα μια πρώτη συμβουλή επιδεικνύοντας το πραγματικό μου ενδιαφέρον προς τους συνανθρώπους μου και την καταγράφω για να καταδείξω τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι ομοφυλόφιλοι από ασθένειες όπως αποδεικνύεται και από τα δημοσιεύματα που παραθέτω στη συνέχεια.
“Παιδιά μου” τους είπα, “το πρώτο που θέλω να προσέξετε είναι να μην αρρωστήσετε. Πολλά ακούω για τις ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύουν οι Ομοφυλόφιλοι. Να προσέχετε τις παράλληλες σχέσεις και να προφυλάσσεστε από το aids και τις υπόλοιπες ασθένειες που προσβάλουν ιδιαίτερα τους gay για όσο καιρό θα βρίσκεστε μέσα στην αμαρτία”.
Για το πόσο υψηλός κίνδυνος υπάρχει να αρρωστήσουν όσοι επιλέγουν να ζήσουν ως ομοφυλόφιλοι, μας το είπε πρόσφατα και ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας με έκτακτη ανακοίνωση. Διάβασα την είδηση:
Αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας α΄ στους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας[4]
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με την ευκαιρία των “παρελάσεων υπερηφανείας” κατά τον μήνα Ιούνιο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας Α΄. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι ομοφυλόφιλοι άντρες και οι αμφιφυλόφιλοι.
Ας έχουν και αυτά υπόψιν τους όσοι διαφημίζουν το αμάρτημα της Ομοφυλοφιλίας, το οποίο σημειωτέον είναι μισητό από τον Θεό όπως διδάσκει η Πίστη μας. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί το ειδικό παρδαλό δαιμόνιο[5] αυτού του αμαρτήματος έχει κλέψει πολλά δικαιώματα από τους ανθρώπους.
Πολύ κακό κατά τη γνώμη μου κάνει η παγκόσμια κοινότητα αυτών που με τις διάφορες οργανώσεις, τις παρελάσεις και την εν γένει διαφήμιση της επιλογής τους, παρασύρουν τα νέα παιδιά στην αμαρτία με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες. Κλείνω το άρθρο αυτό με ένα παράδειγμα που αποδεικνύει τη δόλια μέθοδο που ακολουθείται για την επίτευξη των ανόμων σκοπών τους. Δείτε ποια εωσφορική πονηρία μεταχειρίζονται ώστε να διαμορφώσουν μια εικόνα παραπλανητική στην κοινωνία.
Στην Αυστραλία συνέβη κάτι χαρακτηριστικό που αποδεικνύει τη μανία κάποιων να οδηγήσουν την κοινωνία μας σε ατραπούς πάρα πολύ επικίνδυνους. Συγκεκριμένα, ενώ η Dialy Mail στην Αυστραλία επικρίνει δηλώσεις ακτιβίστριας ότι τα μισά νέα παιδιά νοιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο, οι οργανώσεις των ομοφυλοφίλων διαμαρτύρονται!
Η ακτιβίστρια Roz Ward διαχειριζόταν στην Αυστραλία σχολικό πρόγραμμα κατά του bullying (πολύ της μόδας βεβαίως…) και υποστήριξης ΛΟΑΤ μαθητών. Γρήγορα έγινε αντιληπτή η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα του προγράμματος και αυτό παύθηκε. Πρόσφατα η ακτιβίστρια δήλωσε ότι τα μισά νέα παιδιά νιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο.
Η εφημερίδα Daily Mail της Αυστραλίας φυσικά την επέκρινε, αφού, σύμφωνα με στατιστική του 2011, το ποσοστό των ομοφυλόφιλων στην Αυστραλία δεν ξεπερνούσε το 0,7%.
Παρόλα αυτά, η ομοφυλοφιλική κοινότητα διαμαρτύρεται για τη στάση της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα είναι αληθινά και προέρχονται από βρετανική έρευνα του 2015. Παρότι στην έρευνα βέβαια το 89% δηλώνει ότι είναι ετερόφυλοι, το LGBT λόμπι, ξέρει να διαστρέφει τα πράγματα: Πήρε ως δείγμα απαντήσεων όχι το 89% των ετεροφύλων, αλλά ένα 23%, που τοποθετεί τον εαυτό του στη “σκάλα σεξουαλικότητας” από 0 (ετερόφυλο) έως 6 (ομοφυλόφιλος) διαφορετικά από το 0 (θεωρώντας λ.χ. “υπέρ τους” τους δείκτες 1/6 και 2/6…) και βλέποντας ότι στις πιο νεαρές ηλικίες 18-24 οι διαφορετικές του 6 δείκτες δηλώνονται στο 49%, υποστήριξε ότι… οι μισοί νέοι αισθάνονται έλξη για το ίδιο φύλο, παραθεωρώντας το γεγονός ότι ακριβώς στις ίδιες ηλικίες το 83% δηλώνουν ετερόφυλοι![6]

[2] – Ο όρος «διεμφυλικός» αναφέρεται σε ένα άτομο που η «ταυτότητα» του φύλου του είναι διαφορετική από το βιολογικό του φύλο –το γεγονός αυτό δε είναι ανεξάρτητο από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις– και το οποίο καταφεύγει κάποια στιγμή στη ζωή του σε επέμβαση αλλαγής φύλου.
 – Ο όρος «διαφυλικός» αναφέρεται σε ένα άτομο με επίσης διαφορετική ταυτότητα φύλου από τη βιολογική, που μπορεί όμως να μην έχει προχωρήσει απαραίτητα σε επέμβαση.
 – Ο όρος «τρανσέξουαλ» μπορεί να αναφέρεται και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. (πηγή)