Ημερίδα με θέμα «Κατάργηση μετρητών – τέλος της ελευθερίας» οδεύοντας προς τον ολοκληρωτισμό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και διοργανώθηκε από την Εστία Πατερικών Μελετών και Ενωμένη Ρωμηοσύνη με την συμμετοχή εξαίρετων ειδικευμένων επιστημόνων με εισηγήσεις όπως, του κ. Δήμου Θανάσουλα Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, του κ. Δημήτρη Χιωτακάκου Διδάκτωρος Ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και κ. Στάθη Αδαμόπουλου Οικονομολόγου Msc στην Χρηματοοικονομική.

Την ημερίδα συντόνισε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φωτόπουλος, ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε τα οδυνηρά αποτελέσματα του περιορισμού αναλήψεως μετρητών και την μεθοδευμένη εκ μέρους των τραπεζών συρρίκνωση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα της ζωής μας.

Στην συνέχεια η χορωδία «Εν Ψαλτηρίω» έψαλλε τροπάρια και αμέσως μετά ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου παρουσίασε την προϊστορία του θέματος με τα capital controls, τη μείωση των μετρητών και την μείωση εν γένει την ελευθερίας των πολιτών.

Ακολούθως μίλησε ο κ. Δημήτριος Χιωτακάκος σε θέμα της εισηγήσεως του με τίτλο: «Η οργουελική διάσταση της αχρήματης κοινωνίας», στην συνέχεια ο κ. Δήμος Θανάσουλας αναφέρθηκε στο θέμα με τίτλο: «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και πλαστικό χρήμα: Επιπτώσεις στην ατομική και κοινωνική ελευθερία», ενώ ο οικονομολόγος κ. Στάθης Αδαμόπουλος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Κοινωνία χωρίς μετρητά: Στενεύει ο κλοιός».

hmerida peiraios 1

Συνεχίζοντας την ημερίδα τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου (Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αγίων Μετεώρων), ενώ ολοκληρώνοντας παρουσιάστηκε συνέντευξη με τον οικονομολόγο, συγγραφέα και δημοσιογράφο Νόρμπερτ Χάρινγκ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του προβλήματος του οποίου ξεκίνησε με τα capital controls και το οποίο παρασύρει ολοένα και περισσότερο τον καθένα μας σε μία αδιέξοδη κατάσταση με σκοπό των πολιτικών και των τραπεζιτών να καταργήσουν σε βάθος χρόνου τα μετρητά.

Επίσης αφορμή της ημερίδας ήταν το σημαντικό γεγονός της σύνδεσης από την αρχή του χρόνου του αφορολόγητου των υπαλλήλων (δημοσίων και ιδιωτικών) με την χρήση του πλαστικού χρήματος, υποχρεωτικότητα δε του μέτρου ήταν το πρώτο βήμα του ανελεύθερου της κοινωνίας χωρίς μετρητά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν και η συμμετοχή λαϊκών, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών στην ημερίδα, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας….

ΠΗΓΗ