Το Ιράν χρησιμοποίησε το άστρο του Δαυίδ ως στόχο για μια δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

 Το άστρο του Δαυίδ έγινε στόχος για έναν βαλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς τύπου “Qiam” τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως δήλωσε η Μόνιμη αποστολή του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη.

“Αυτή η χρήση του Αστέρα του Δαβίδ ως στόχο εξάσκησης δηλώνει μίσος και είναι απαράδεκτη”, δήλωσε στο Συμβούλιο ο Πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Danny Danon.

Στην δορυφορική εικόνα φαίνεται το Ιουδαϊκό σύμβολο και δίπλα φαίνεται ένας κρατήρας από την πρόσκρουση.

Συνεχίζοντας ο Danon είπε: “Η εκτόξευση πυραύλων δεν αποτελεί μόνο άμεση παραβίαση του ψηφίσματος 2231 του UNSCR, αλλά αποτελεί επίσης σαφή ένδειξη της συνεχιζόμενης πρόθεσης του Ιράν να βλάψει το Κράτος του Ισραήλ”, προσθέτοντας ότι “η στόχευση ενός ιερού συμβόλου του Ιουδαϊσμού είναι απεχθής… Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ενεργήσει αμέσως ενάντια σε αυτή την επίδειξη μίσους και προκλητικών παραβιάσεων του Ιράν που απειλούν τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής”.

“Είναι οι Ιρανοί που υποστηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες σκοτώνονται, χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ, καθώς απειλούν τους πολίτες του Ισραήλ και στηρίζουν εξτρεμιστές και τυράννους σε όλη τη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Το νέο εξιλαστήριο θύμα της Νέας Τάξης είναι το Ιράν. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έρχεται τώρα ξαφνικά αυτό το θέμα από το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ